Varför ska man välja Dast stenhus?

Besök vårt visningshus!Besök vårt visningshus!

Det var en gång tre grisar som skulle bygga hus....  ja, ni kan sagan och ni kan också sagans andemening om kvalitet!

 

"Under alla mina år i branschen har jag lärt mig vikten av noggrannhet och att man vinner på att lägga en extra slant på den viktiga stommen. Materialet i genuina stenhus borgar för få riskmoment och den massiva ytterväggen av naturmaterial ger trygghet. Men det räcker inte att välja rätt material, man måste veta hur man skall hantera det också. Med en beprövad metod och kunniga hantverkare har vi förutsättningarna som krävs för att bygga stenhus som håller i generationer"  Ingvar Hallberg, entreprenadchef.

 

Dast stenhus - vårt orginal

Hos oss har ni alla möjligheter att forma huset med era individuella val men som utgångspunkt finns vårt Dast Stenhus Original. Då ingår ett komplett hus utan obehagliga överraskningar.
 
Vi har medvetet valt kvalitativa produkter så som vi själva skulle vilja ha det - även om vi vet att detta är över gängse standard i branschen. Nedan kan du läsa mer om de viktigaste beståndsdelarna.
                 
 

Specialisthjälp

Dast stenhus formas och inreds tillsammans med utvalda specialister; kökspecialist, trädgårdsarkitekt, ljusdesigner m.fl.

Varje rum och detalj väljs med omsorg så Ert hus blir precis såsom Ni vill ha det.
Dast Stenhus - Kvalitet
 

Väggar av lättbetong

Lättbetong är skapat av naturens egna material: vatten, sand, cement och kalk, med stor värmetröghet. Det innebär att huset håller värmen inne på vintern och stänger den ute på sommaren- inomhusklimatet blir jämnt och behagligt året runt. Att materialet även är formbart så vi kan göra runda väggar, nischer mm är bara en härlig bonus.

Ytong - massivblock

 

Fönster

Dast stenhus levereras med Elit Original Alu, ett 3-glasfönster med aluminium-klädd utsida. Kulörer och storlekar är många för att möjliggöra en snygg design. 

Invändigt putsas smygarna och fönsterbänkarna av kalksten muras in. Ett stenhus med vackert djupa fönstersmygar!

Elitfönster - energiglas med aluminium utsida

Dast Stenhus - Kvalitet
 
Dast Stenhus - Kvalitet

Riktigt råsponttak

Dast stenhus tak byggs på traditionellt genuint hantverkarsätt med ett riktigt råsponttak. Ovan det homogena trätaket läggs en underlagspapp och därpå det ytskikt ni väljer. 

Valet av innertak påverkar rummets känsla. I original har vi släta gipstak och för oss är det självklart utan några skarvar .

Tätskiktstak med garanti

 

Golv

Vi gillar ekens naturligt vackra mönster. Detta framhävs i golv med breda långa plank så vi har valt ett 1-stavs parkettgolv från Kährs. Vid 1-stavs så måste planken komma från stammens mitt vilket gör det både vackrare och bättre. 

Praktisk och säkert klinkersgolv i våtutrymme samt i entré. Ni väljer plattor hos vår kunniga samarbetspartner, Interni i Malmö.

Interni - kakel och klinker
Kährs - parkettgolv


Dast Stenhus - Kvalitet
 
Dast Stenhus - Kvalitet

Kök

Köket formas efter ritning, behov och önskemål. Vad sägs om ett kvalitativt kök från Leicht med en klassisk slät lucka med dämpningsfunktion. Bänkskiva i komposit från Silestone och maskiner från Miele - köket är ett av husets viktigaste rum och en köksspecialist ser till att ni får ett modernt och exklusivt kök med uppskattade mervärden.

Leicht - köksinredning
Silestone - bänkskivor

 

Läckra badrum

Idag är intresset för vackra och funktionella badrum stort - vi vet det. Därför har vi omsorgsfullt valt Hansgrohes designade produkter såsom fast takdusch för bekvämligheten, duschväggar från Inr och självklart har vi vägghängda wc-stolar. Lättbetongens formbara egenskaper ger stora möjligheter som nischer och rundade hörnor. Tillsammans formar vi rummet för avkoppling.

Hansgrohe - blandare
Inr - duschväggar

Dast Stenhus - Kvalitet
 
Dast Stenhus - Kvalitet

Vi tar ansvar!

Ovan presenterade delar och detaljer är ett axplock ur vad som ingår som original i våra hus. I produktbeskrivning och medföljande byggbeskrivning finner Ni utförlig produktinformation.

Vid personliga möten med arkitekt, inredare, köksdesigners och övriga specialister formar vi tillsammans husets olika delar till en helhet. 

Vi tar ansvaret, från husdröm till färdigt hem.